”The Last Supper” Hong Kongissa

Aloitanpa kertomalla yhdestä varsin mukavasta teatterikokemuksestani Hong Kongissa. ”And it was rather nice I would say..” eli olin viimevuonna visiitillä tällä saarella ja törmäsiin paikkaan nimeltä ”Hong Kong Repertory Theatre”. Sielä oli vuorossa viehättävä näytelmä nimeltä ”The Last Supper” eli viimeinen illallinen. Näytelämä heijasti niitä joidenka ääni on unohdettu ja muistuttaa meitä rakkaudesta.. höystettynä voimakkaalla kielenkäytöllä tietysti 🙂

Itse teatteri on täysi klassikko Honkkarissa, eli kyseessä on pisin ja isoin teatteriyhtiö koko kaupungissa. Toiminta on aloitettu vuonna 77 ja sielä voi käydä kattomassa suurinosa saaren tärkeimmistä näytelmistä. Meriittiä on kertynyt yli kolmen sadan näytelmän verran, ajattomia klassikoita toisensa perään.

Kyseinen näytelmä oli intensiivinen ja tykkäsin kovasti. Se kertoo työväen luokkaisesta keski-ikäisestä naisesta ja hänen pojastaan jotka kummatkin menettävät halun elämään. Kummatkin heistä tekevät suunnitelman tehdä itsemurhan polttamalla hiiltä asunnossaan. Kuitenkin ennen suunnitelman toteutusta pojan äiti tekee viimeisen lounaan pojalleen. Kummatkin heistä ovat olleet pitkään erossa toisissaan ja tässä sydäntäkoskettavassa kohdassa he purkavat sydämmensä toisilleen, kaikki pitkien aikojen myötä kertyneet ja tukahdetut tunteet tulevat ulos kerralla.

Tämä mahtava klimaksi pistää näytelmän päälaelleen ja he tekevät päätöksen elää. Siitä syntyy äärimmäisen kaunis loppunäytös. Suorastaan häkellyttävää. ”So I fell in love with Hong Kong.. and it’s magnificent theatre scene!”

KommentoiEi kommentteja.

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi