Lasten Oma Teatteri Kilossa

Kun puhun teatterisoinnista, usein se liittyy matkustamiseen. Ja vaikka sieltä kaikki teatterisuuruus löytyykin, on minulla suurta kunnioitusta Suomalaista teatterimaailmaa kohtaa. Minulla olikin suuri ilo vierailla Unga Teaternissa, joka sijaitsee syvällä Espoon uumenissa kilossa. Kyseessä ei ole mikä tahansa pieniskaalainen teatteri, vaan jo 1960 lähtien operoinut pääosin ruotsinkielinen näytös joka jaksaa ihastuttaa ja ihmetyttää.

Tutustuin paikkaan, rakkaan ystäväni Emma Laineen kautta jolla on maailman ihastuttavin lelukauppa netissä. Hän on löytänyt sieltä paljon motivaatiota jolla kuvastanut omia nettisivujaan. Ja syystäkin, olin tälläkertaa näytöksessä jota esittivät sataprosenttisesti lapset. Vaikkakin esitys oli ruotsinkielellä joka ei todellakaan ole mikään vahvin puoleni, pystyin näkemään selkeästi kuinka uskomattoman taitavia näyttelijät ovat.

Näyttelyyn liittyy paljon itseensäpäin katselua ja itsetiedostusta, joka lapsilla on vielä kasvuvaiheessa. Siksi lapsien kasvattaminen näytöstenmaailmaan vaatii erittäin pitkäjänteistä työtä. Minulle kerrottiin että tätä näytöstä on luotu jo nelisen vuotta. Tietysti kun Emma oli mukana, katsottiin myös paljon millä leluilla kaupattiin esityksen charmia. Esillä oli paljon perinteisiä suomalaisia leluja, jotka olivat tehty suurin osin puusta. Esityksen henki oli siis kovin suomalainen, ja erittäin leikkisä!

Suosittelen paljon kaikille käymään Unga Teatterissa, heiltä löytyy myös suomenkielisiä näytöksiä ja tietysti myös aikuisten näyttelemiä. Teatteri on suht pieni, ja sitäkin tunnelmallisempi.

Eli hop hop.. osoite Nuijalantie 9 Kilossa odottaapi kaikkia kotimaisia, perinteisiä teatterin rakastajia! 🙂

KommentoiEi kommentteja.

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi