Kun Kung Fu:sta Tehdään Teatteria

Mitä tapahtuu kun Kung Fu:sta tehdään teatteria? Esimerkillinen tulos on näytillä Kiinan pääkaupungissa Pekingissä. Teatteri nimeltä Red Theatre on erittäin kuuluisa ”Beijing Nightlife” sektorilla ja nykyään myös varsin tunnettu maailmanlaajuisesti.

Kysessä on vahva realiteetti siitä mihin suuntaan Kiinalainen kamppailutaide on menossa. Kaikki haluavat tehdä rahaa. Onko siinä kuitenkin se perinteikäs ripaus intohimoa joka tekee kaupallisuudesta kaunista? Väittäisin että on!

Tähän Pekingin näytökseen astuessa on kuitenkin hyvä muistaa että kysessä ei ole mikään täydellisesti perinteitä noudattava esitys. Todellisuudessa kaikista perintekkäimmät Kung Fu kamppailutaidot eivät ole tyyliteltyjä. Niissä on kaksi tarkoitusta, vahingoittaa vihollinen ja löytää jotain itsestään.

Yllätyksekseni tämä olikin kyseisen esityksen viesti! Mahtavaa, viimeinkin jotain opettavaa eikä pelkkää tappelu hulabaluuta. Tarina kertoo munkista joka kasvaa elämän kamppailujen kanssa. Kuinka mundaanin maailman ongelmat sivuutetaan ja jatketaan eteenpäin elämän polkua. En halua liikaa paljastaa kosta tämä pitää nähdä!

”In Beijing we say”:
Any word is  inadequate for the true beauty of a flower.

Näyttelijä ei itsessään ole tietysti oikea munkki. Ja hyvä niin, en usko että munkeista on näin hyviksi näyttelijöiksi! Eli siis hopi hopi, Red Theatre odottaa käyntiänne, tuomitse vasta sitten.

KommentoiEi kommentteja.

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi